Monumentenstatus naoorlogs ‘slooppand’

Monumentenstatus voor naoorlogs ‘slooppand’

We schrijven 2012. Locatie is Sportlaan 62 te Den Helder. Op dat adres staat een kantoorgebouw van de gemeente Den Helder, waar de afdeling Stadsontwikkeling en beheer gehuisvest was. Het is een pand van naoorlogse architectuur (1956) en rijp voor de sloop, aldus de gemeente. Pascal Riksman, founder van Het Klein Liefdewerk, dacht daar anders over en kreeg van de gemeente de kans om het aan te kopen en middels een herbestemming te behouden door ontwikkeling. In een bouwproces, dat ongeveer anderhalf jaar in beslag nam, werd het omgebouwd aan de binnenkant en in ere hersteld aan de buitenkant. Door hergebruik van bijvoorbeeld de stalen kozijnen die aangepast werden zodat er dubbel glas in kon worden gepast, werd het pand voorzien van het uiterlijk van 1956 en het comfort van nu. Er ontstonden 6 Loft woningen (LOFT62) en 2 kantoorruimtes. Afgelopen jaar kende de gemeente Den Helder met trots de status van Gemeentelijk Monument toe aan dit pand.