St. Matthiasschool in Overdie

St. Matthaisschool leeft in Wijk Overdie.
“Het waren drukke dagen. Dat de St. Matthiasschool een ‘ding’ in mijn wijk was, wist ik wel. Niet alleen de grote hoeveelheid aan reacties hebben mij verrast, ook de verhalen en alle emotie’s in die reacties raken mij enorm.”, zegt Pascal Riksman, founder van Het Klein Liefdewerk, die als buurtbewoner, gewapend met kennis en kunde van karakteristiek vastgoed, het initiatief startte om de St. Matthiasschool te redden van sloop.

Donderdag 3 december zette wij een enquête online met een viertal vragen over uw mening over de St. Matthiasschool. Nog geen 24 uur later hadden we 72 reacties, waarvan slechts 3 voor sloop waren! Tot en met komende zondag (13 december) kunt u de enquête nog invullen. Wij willen iedereen die de moeite heeft genomen om dit al te doen op deze plek bedanken voor uw steun.


Vrijdag 4 december bracht raadslid Bijl en enkele actieve buurtbewoners samen met Pascal Riksman een bezoek aan de St. Matthiasschool. De buurtbewoners reageerde enthousiast op de plannen en spraken af een wijkcomité of wijkraad te gaan oprichten. Raadslid Bijl toonde zich zeer geïnteresseerd voor de plannen en de gedachte én feiten achter het behoud van dit historische pand.


Zaterdag 5 december kopte de krant: “Omwonenden tegen sloop van Sint Matthiasschool!” lees hier het artikel.