St. Matthiasschool in raadscommissie

St. Matthiasschool in raadscommissie
Pascal Riksman founder van Het Klein Liefdewerk, presenteerde, als bewoner van de wijk Overdie, zijn plan voor het behoud van het bijzondere schoolgebouw, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de vorming van veel mensen in de wijk. Doordat raadslid W.J. Peters het dossier had aangemerkt als een onderwerp dat bespreking nodig had, kon Pascal inspreken. Wij danken dit raadslid hier graag voor. De inspreektijd was helaas erg kort, waardoor Pascal zijn verhaal niet helemaal kon brengen. Enkele belangrijke delen kunt u hier vinden (download).
Enkele partijen stelde goede en kritische vragen. Echter een meerderheid van de gemeenteraad lijkt nog altijd voor de wijziging van het bestemmingsplan te zijn, die op allerlei punten niet voldoet aan de eigen voorwaarden en uitgangspunten. Wij zitten niet stil, ook aangemoedigd door de energie en inzet van Adapt Alkmaar en raadslid Ben Bijl, een ander raadslid dat zich na de beraadslagingen nog sterker lijkt te willen maken van de St. Matthiasschool. Vindt u ook dat de school behouden dient te worden!? Help ons dan en vul onze enquĂȘte in. Bedankt alvast voor uw moeite.